EL CENTRE D’ART HORTENSIA HERRERO OBRIRÀ LES PORTES AL NOVEMBRE DE 2023

3 minuts

El compte arrere per a la inauguració del Centre d’Art Hortensia Herrero ha començat. Este matí, la lona que cobria des de feia mesos la façana de l’edifici que albergarà el nou centre d’art s’ha retirat per complet i, d’esta manera, ja es pot contemplar en tota l’esplendor. Este fet simbòlic servix, a més, per a arrancar una compte arrere que culminarà el pròxim mes de novembre, quan s’inaugure al públic el Centre d’Art Hortensia Herrero.

Amparo Roig, sòcia d’ERRE Arquitectura, estudi responsable dels treballs de restauració de l’edifici, va explicar que per a restaurar la façana que ja es pot contemplar “s’ha hagut de fer una intervenció profunda i detallada en les façanes principals del palau a causa de la deterioració que ha patit durant dècades. Primer s’ha elaborat un estudi estratigràfic pictòric i murari per a conéixer l’aspecte original de l’edifici. Posteriorment s’han sanejat i consolidat els paraments mitjançant cosida de clivelles”.

La restauració de la façana, que s’ha prolongat durant nou mesos, “s’ha fet una reintegració pictòrica dels motius florals en les cornises de l’andana, s’han restaurat els balcons de forja originals, reposant els sotabalcons amb peces ceràmiques originals. A més, s’han netejat els carreus originals, i cobert els frontons neoclàssics, s’han restaurat les proteccions i impermeabilitzacions, i s’ha restaurat la façana completa amb morters de calç com els del parament original”.

“Tenim moltes ganes que arribe el moment en el qual els valencians i visitants de la ciutat puguen passejar pels corredors i les sales del Centre d’Art. Hui ho veiem més prop i podem anunciar ja que serà al llarg del mes de novembre. Ens fa especial il·lusió el pas que s’ha donat ara, descobrint la façana i, per tant, una part de l’important treball de restauració que es du a terme”, explica Hortensia Herrero.

La restauració del Centre d’Art entra, d’esta manera, en l’última fase. Des d’ara i fins a la inauguració de l’espai artístic, els treballs se centraran en els acabats (il·luminació, paviments de fusta i pintura, entre altres), jardineria i posada en marxa de les instal·lacions de climatització, ventilació i audiovisuals.