EL CENTRE D’ART HORTENSIA HERRERO FINALITZA LA REHABILITACIÓ DE L’EDIFICI I OBRIRÀ LES PORTES AL PÚBLIC L’11 DE NOVEMBRE DE 2023

3 minuts

Cinc anys després de l’inici de les obres, el Centre d’Art Hortensia Herrero ha finalitzat el procés de rehabilitació i es prepara per a la inauguració el pròxim mes de novembre. Un nou museu per a la ciutat de València, situat en el cèntric carrer del Mar, que reunirà la col·lecció privada de la mecenes Hortensia Herrero i que inclou obres d’Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor o Mat Collishaw entre altres, i també altres exposicions d’artistes de talla mundial.

El projecte de restauració dissenyat per ERRE arquitectura ha tingut com a objectiu valorar la història que conté el palau de Valeriola, però també convertir-lo en un centre d’art contemporani de referència. Per a adaptar l’edifici al nou ús al qual es dedicarà a partir d’ara s’ha establit un recorregut continu que permetrà crear una experiència molt còmoda i natural. Este recorregut es planteja de manera ascendent en el volum de Valeriola i descendent en Sant Cristòfor, connectant a través de l’edifici situat al jardí.

El disseny previst per a retornar la brillantor a la històrica construcció preveu la dotació d’un pati enjardinat i un soterrani, on el públic podrà visitar les restes de l’antic circ romà de València que s’han descobert durant les excavacions arqueològiques.

L’històric enclavament de la ciutat, una vegada recuperat, es convertirà en un complex de més de 3.500 m² de superfície i quatre nivells visitables. La transformació de l’espai, a més de recuperar per a la ciutat un important element del seu patrimoni arquitectònic, permetrà disfrutar de la col·lecció privada d’art d’Hortensia Herrero i d’exposicions temporals d’artistes de reconegut prestigi nacional i internacional. A més, disposarà d’una àmplia oferta cultural, i també hi haurà conferències i diverses activitats promogudes per la mateixa Fundació Hortensia Herrero.SOBRE LA FUNDACIÓ HORTENSIA HERRERO

La Fundació Hortensia Herrero és una entitat sense ànim de lucre que pretén impulsar accions socials que ajuden a compartir la sensibilitat, usant l’art i la cultura com a exemple, i com a manera de convertir la Comunitat Valenciana en un referent cultural. Presidida per Hortensia Herrero, vicepresidenta de Mercadona, fins ara ha tingut actuacions en el món de la rehabilitació d’edificacions historicoreligioses, en el de l’art contemporani i en el de la dansa.

SOBRE ERRE ARQUITECTURA

ERRE és un estudi d’arquitectura, disseny i urbanisme de València, liderat per Amparo Roig, José Martí i M. Ángeles Ros. Format per un gran equip de més de 30 professionals, ERRE està especialitzat en projectes residencials, educatius, esportius i oficines des de fa més de 20 anys.

Aposta per una arquitectura basada en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat, en la qual cada projecte suposa un nou repte amb el qual entendre i satisfer les necessitats dels clients aportant solucions funcionals amb les quals aconseguir millorar la vida de l’usuari que el disfruta.