EL CENTRE D’ART HORTENSIA HERRERO INICIA L’ÚLTIMA FASE DE LES OBRES DEL PALAU DE VALERIOLA

3 minuts

El Centre d’Art Hortensia Herrero encara l’última part de les obres de rehabilitació de l’antic palau de Valeriola, que s’ha sotmés a una reforma integral amb l’objectiu de convertir-lo en un nou espai dedicat a l’art contemporani a València. L’Ajuntament de la ciutat ha donat llum verda a la tercera i última fase del projecte, que culminarà l’any 2023 quan òbriga les portes al públic.



PRÒXIMES FITES CONSTRUCTIVES

Entre les pròximes fites constructives destaca la recuperació de l’antiga capella de l’immoble, que es mantindrà adaptant-la com una sala més del futur Centre d’Art Hortensia Herrero. Les tasques pendents de l’última fase se centraran també en la restauració exterior de la façana del palau, construïda en fàbrica de rajola sobre un basament de carreus a manera de sòcol, la reconstrucció de l’escala del pati i la rehabilitació de l’andana i la sala noble, que tornarà al seu estat original del segle XVII.

El disseny previst per a retornar la brillantor a la històrica construcció preveu la dotació d’un espai exterior enjardinat on s’instal·laran plantes autòctones i mediterrànies, així com l’habilitació d’una sala situada davall del pati principal, en la qual el públic podrà contemplar les restes de l’antic circ romà de València del segle III, que es van trobar durant les excavacions arqueològiques.

El projecte inclou l’adequació de l’immoble del carrer Sant Cristòfol, en el qual s’ha optat per mantindre la façana original i construir un nou edifici de quatre plantes, connectades per una gran passarel·la amb l’edifici principal.

TRANSFORMACIÓ DEL PALAU DE VALERIOLA

Les obres, que van començar l’any 2018 a càrrec de l’estudi ERRE arquitectura, avancen segons el calendari previst. Una vegada finalitzades les primeres intervencions, que eliminaran els elements impropis, la fonamentació i l’alçament d’estructures, els treballs continuaran avançant amb tasques de tancaments especials, instal·lacions elèctriques i de climatització, restauracions i revestiments, abans d’escometre els remats i la instal·lació del mobiliari i equipament.

L’històric enclavament de València, una vegada recuperat, es convertirà en un complex de quasi 4.000 m² de superfície i quatre nivells visitables. La transformació de l’espai, a més de recuperar per a la ciutat un important element del seu patrimoni arquitectònic, permetrà disfrutar de la col·lecció privada d’art d’Hortensia Herrero i d’exposicions temporals d’artistes de reconegut prestigi nacional i internacional. A més, disposarà d’una àmplia oferta cultural, i també conferències i diverses activitats promogudes per la Fundación Hortensia Herrero.