Centre d'art
i Fundació

El Centre d’Art Hortensia Herrero naix amb un doble propòsit: compartir amb la societat l’art contemporani més rellevant a escala internacional i contribuir al fet que la Comunitat Valenciana siga un destí cultural i artístic de referència.

Este nou espai reunirà la col·lecció privada de la mecenes Hortensia Herrero, que inclou obres d’artistes com Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor o Mat Collishaw entre altres. Alguns d’estos artistes han creat obres específiques que viuran en enclavaments concrets del Centre d’Art.

El Centre d’Art obrirà les portes l’11 de novembre de 2023.

SALUTACIÓ
DE LA PRESIDENTA

HORTENSIA HERRERO

Esta col·lecció d’art contemporani que es pot contemplar al Centre d’Art Hortensia Herrero, i que mostra algunes pinzellades en este espai digital, és el fruit d’una vida, la meua, en la qual l’art ha sigut un component molt important. Com la majoria dels col·leccionistes, vaig començar interessant-me pels artistes més pròxims, els que creaven o exposaven a la meua ciutat, València.

Esta col·lecció d’art contemporani que es pot contemplar al Centre d’Art Hortensia Herrero, i que mostra algunes pinzellades en este espai digital, és el fruit d’una vida, la meua, en la qual l’art ha sigut un component molt important. Com la majoria dels col·leccionistes, vaig començar interessant-me pels artistes més pròxims, els que creaven o exposaven a la meua ciutat, València.
En 2013 vaig assistir a Dallas a la inauguració de l’exposició “Sorolla i Amèrica” on vaig poder comprovar la labor de mecenatge tan característic de les societats anglosaxones que consistix a retornar a la societat el que esta t’ha donat. Allí vaig conéixer Javier Molins, amb qui em vaig posar a treballar en una idea que feia temps que estava madurant, obrir un museu en el qual poder compartir la meua col·lecció. Els valencians s’havien de traslladar a ciutats com París, Nova York o Londres per a veure art contemporani de referència, per la qual cosa vam començar a treballar en l’ambiciosa idea de conformar una col·lecció d’art internacional composta per una nòmina d’artistes del nivell del que es pot veure en els principals centres d’art contemporani del món.
Tenia clara la idea, ara es tractava de trobar una seu per a la col·lecció que hauríem de gestionar nosaltres. Així, vam trobar el palau de Valeriola, una joia arquitectònica situada al cor de València que necessitava una restauració profunda. L’estudi d’arquitectura ERRE, dirigit per la meua filla Amparo Roig i José Martí, va fer realitat el meu somni de convertir el palau en l’actual centre d’art.
Reunir l’obra de tots estos artistes de primer nivell no ha sigut fàcil. Per a això, hem hagut de visitar exposicions, fires d’art, estudis d’artistes…, sempre amb l’objectiu de trobar la millor obra de cada artista. A més, vam voler que alguns d’ells deixaren la seua empremta permanent amb una sèrie d’instal·lacions creades específicament per a este espai. Al llarg d’estos anys hem arribat a tindre una estreta relació amb molts d’ells.
Vull agrair tot l’esforç del meu equip i, especialment, al meu marit, Juan Roig, i a les meues quatre filles i gendres, perquè sempre m’han donat suport en este llarg camí que ha desembocat en el centre d’art i esta col·lecció que vull compartir a partir d’ara amb tot el món.
Qui m’anava a dir que l’afició per la pintura, que va començar als 14 anys, s’acabaria convertint en una passió que ha desembocat en la construcció d’este centre d’art, oferit ara perquè el disfruten valencians i visitants.

EL PALAU DE L’ART CONTEMPORANI

El Centre d’Art Hortensia Herrero està format per dos edificis de quatre plantes que alberguen un total de 17 espais expositius en més de 3.500 m².

La restauració de l’antic palau de Valeriola ha suposat un treball de més de 5 anys per a preparar este emblemàtic edifici com a centre d’art. Un edifici ple d’història on s’ha trobat un fragment del circ romà de Valentia i que, entre els segles XI i XIII, va formar part de la Balansiya musulmana.

LA FUNDACIÓ

La Fundació Hortensia Herrero sorgix l’any 2012 amb l’objectiu de promoure l’interés, el coneixement i la sensibilitat per l’art i la cultura a través de projectes creats a la Comunitat Valenciana per artistes de tot el món. La presidenta, Hortensia Herrero, és l’única mecenes de la fundació, a través de la qual canalitza la seua vocació de mecenatge amb la filosofia de compartir amb la societat el que ha rebut d’esta. La seua labor se centra en tres àrees d’actuació:

ALTRES PROJECTES
D’INTERÉS

RON ARAD
Veure més
JAUME PLENSA
Veure més
Previous slide
Next slide