El Centre d’Art Hortensia Herrero comença les obres de rehabilitació de les futures oficines

El Centre d’Art Hortensia Herrero comença les obres de rehabilitació dels dos immobles que albergaran les futures oficines del museu. Es tracta de dos habitatges confrontants amb el palau Valeriola situades al carrer de la Mar, al centre històric de València, que tenen una superfície total de 511 metres quadrats.

L’estudi d’arquitectura ERRE, responsable de la restauració del Centre d’Art, també escometrà els treballs de reforma d’estos immobles, en col·laboració amb la Fundació Hortensia Herrero. El projecte té com a objectiu recuperar-ne el valor històric i patrimonial i preveu la consolidació dels forjats i dels murs, abans d’escometre els revestiments, els acabaments i la instal·lació del mobiliari i l’equipament.

Els locals conserven importants elements pictòrics decoratius que es posaran en valor. La pintura ornamental més important és un fingit arquitectònic en parets i sostre que reproduïx el mite de Gaia i que, malgrat les diferents remodelacions que ha patit, s’ha mantingut en un bon estat de conservació. També tenen a l’interior paviments Nolla, un gres ceràmic amb tessel·les de colors de formes geomètriques, característic de les cases i els palauets modernistes valencians des de final del s. XIX fins a 1940.

Les futures oficines del Centre d’Art Hortensia Herrero estan situades en un edifici de planta irregular que data d’entre 1870 i 1930. Presenta quatre panys de façana amb un llenguatge eclèctic, caracteritzat per una composició tripartida en què es diferencia base, cos i acabament, i altres elements decoratius com ara marcs, motlures més elaborades, impostes i mènsules davall dels balcons.

El cos que sobreïx sobre el carrer de la Mar està presidit per un gran mirador d’obra que abasta les dos plantes principals i que incorpora la mateixa decoració de baixos relleus al·lusius al comerç que les llindes dels balcons d’estes plantes.

Els dos immobles que albergaran les oficines del Centre d’Art Hortensia Herrero estan dividits entre l’entreplanta i la planta primera. La sala principal està distribuïda en dos open spaces, zona de reunions, àrea de servicis i una sala del silenci, un espai sense accés als telèfons mòbils per a facilitar la concentració. L’entreplanta disposa, a més, d’espais oberts de treball i sales de magatzem, manteniment i gestió.

Les obres de rehabilitació està previst que es prolonguen fins a final de l’any 2021.

I TU

Inscriu-te per a rebre el nostre butlletí d’informació. T’informarem sobre l’evolució de la rehabilitació del Palau Valeriola i sobre totes les novetats entorn del futur Centre d’Art Hortensia Herrero.

Centre d'Art Hortensia Herrero

Carrer del Mar, 31, 46003 València
+34 963 88 261
.
Política de galetes
Este lloc web utilitza galetes (conegudes també per la denominació anglesa cookies) perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si hi esteu d’acord, polseu ACCEPTE. Si no ho feu, és possible que el lloc web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, podeu consultar la nostra política de galetes fent clic en l’enllaç.